"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Брускети с пушена сьомга и каперси


Рецепта -има.
Пропорции - няма.   :-)
Можете да направите 2 брускети, можете и 20.... зависи колко сте гладни.





Трябват ви:
франзела/багета, нарязана диагонално на филийки
скилидки чесън
пушена сьомга
майонеза (аз използвах домашна млечна)
сварени яйца (може пъдпъдъчи)
каперси



Филийките франзела се запичат до златисто на фурна.
Още топли се натъркват със скилидки чесън.
Намазват се с майонеза.Отгоре се слага по парче пушена сьомга.
Върху нея се слага резен сварено яйца и се украсява с каперси.




Бон апети!

Чийзкейк без глутен


1/2 ч ч лешници, накиснати за 12 часа
1/2 ч ч бадеми, накиснати за 12 часа
2 с л сурово какао
2 с л кокосово масло (може краве масло)
1 ч ч бели фурми



В купата на робота първо се слагат отцедените ядки и се смилат.
Добавят се останалите продукти и се смила до получаването на тесто.
Разстила се в леко намаслена форма за торта с диаметър 16-18 см., с борд отстрани.
Слага се в хладилника да стегне.



250 гр Маскарпоне
250 гр Рикота
захар на вкус
1 ч л ванилия
1 желатин



Маскарпонето и Рикотата се смесват със захарта и се разбъркват до разтварянето й.
Добавя се ванилията.
Желатинът се приготвя според указанието на опаковката и се добавя към сирената.
Разбърква се добре и сместа се изсипва в охладения ядков блат.
Слага се в хладилника да стегне, докато се втвърди желатина.



Украсата е изцяло въпрос на личен вкус-поръсен с какао/филирани ядки/разтопен шоколад.




Да ви е сладко!
И усмихнато! :-))