"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Галет с патладжан и сушени домати


За блата:
250 гр брашно (аз използвах бяло, пълнозърнесто и царевично в произволна пропорция)
100 гр студено масло
щипка сол
1 ч л риган
щипка черен пипер
студена вода

За плънката:
1 малък патладжан
1/4 стрък праз
5-6 сушени домата, нарязани
сол, черен пипер, магданоз



Брашното и подправките се слагат в робота, отгоре се нарязва маслото.Разбива се на трохи и постепенно се добавя студена вода, до получаване на тесто.
Ако се прави на ръка, брашното и маслото се стриват на трохи, после се добавят останалите съставки и се оформя тесто.
Слага се във фолио и в хладилника за около 1 час.
След това се разточва върху хартия за печене на кръг.Премества се заедно с хартията в тавата за печене.
Патладжанът се нарязва през средата, на лодки.После всяка се нарязва на полумесеци и се нареждат ветрилообразно в блата, като покрая се оставя около 1,5 см, за да се обърне върху плънката.
Върху патладжана се наръсва ситно нарязания праз.Отгоре се слагат сушените домати.
Посолява се на вкус със сол и черен пипер.Наръсва се с магданоз.
Галетът се пече на 190 градуса около 20-25 минути, до златист цвят на коричката.





Бон апети!

МЕНЮ:Какво ядем?


1.Безглутенови крекери с пюре от авокадо




2.Пюре от авокадо







3.Безглутенови крекери с "крема сирене" от кашу



4."Крема сирене" от кашу




5.Безглутенови крекери с карфиол



6.Салата от два вида ряпа, моркови и водорасли Хиджики



7."Паниран" карфиол в нахутено брашно, на фурна