"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Клаудия Кардинале и .......

Паста с патладжани и бадеми

Клаудия Кардинале е артистичният псевдоним на Клод Жозефин Розе Кардинале.
Родена в Тунис.С многобройни филми зад гърба си и запомнящи се роли.
Аз я запомних с "Подаръкът" ......
А защо точно Клаудия Кардинале?  :-))
Защото това е една от любимите  й рецепти.
.Привърженичка на правилния начин на хранене и здравословен начин на живот, тя препоръчва изцяло вегетарианска кухня.




500 гр паста, при мен Каватапи
1 патладжан
2 скилидки чесън
50 гр бадеми
сол, зехтин, магданоз
2 с л Пармиджано




Зехтина се загрява в дълбок тиган.
Патладжана се нарязва на парчета и заедно с чесъна се сотират за около 10-на минути.
След като изстине, заедно с бадемите и магданоза се блендират до еднороден сос.
Пастата се вари според указанията на опаковката във вряща подсолена вода.
Когато е готова, се прецежда, добавя се соса и се разбърква добре.
Наръсва се с Пармиджаното.








източник с вариации:
"В кухнята с Камелия Воче 2"

1 коментар:

  1. It is a great pleasure going through your site because I love your every post. That's why I have bookmarked your site to check out new stuff from you. Thanks for sharing ...

    ОтговорИзтриване