"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Авокадо с пушена сьомга и каперси



1 голямо авокадо (2 малки)
100 гр пушена сьомга
1 с л каперси
сока на 1/2 лимон
сол, черен пипер
1 ч л червен черен пипер
зехтин
1 ч л сух копър (1/3 връзка пресен)





Авокадото се обелва, маха се костилката и се нарязва на резени по дължина.
Сьомгата се нарязва на малки парчета.
Подрежда се авокадото в подносна чиния/плато, напръсква се с лимоновия сок.
Отгоре се нареждат филенцата пушена сьомга, добавят се каперсите.
Подправят се със сол, черен пипер и червения черен пипер на зърна.
Поръсват се с копъра и се напръскват със зехтин.




Идеално мезе за студено бяло вино или розе.
Наздраве!  :-)


4 коментара:

  1. О, да! Перфекто е Краси! Страхотно вкусно нещо си направила!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Йоли!:-))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, vesela, наистина е вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване