"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Ягодов чийзкейк в чаша



250 гр Рикота
400 гр заквасена сметана
300 гр ягоди, пасирани на пюре
4-5 с л пудра захар
10 гр желатин



Рикотата и заквасената сметана се смесват и се подслаждат с една част от пудрата захар, или на вкус.
Ягодите се пасират на пюре и също се подслаждат с останалата захар, или на вкус.
Желатина се накисва в 4-5 с л студена вода, оставя се да постои около 5 минути и после се разтваря на водна баня или в микровълнова печка.



Към млечната смес се добавят 1/3 от ягодовото пюре и половината желатин.Сместа се разсипва в десертни чаши и се слага в хладилника за около час, да започне да стяга.
Останалия желатин се добавя към ягодовото пюре.То се разпределя върху крема.
Оставя се в хладилник докато стегне, около 1-2 часа.
Украсява се с ягоди или по желание.




Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар