"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз .........Това е мястото, където ще си говорим за хранене, диети, мода, междучовешките отношения, любовта.За козметика, лайфстайл.....И проблеми.

Бяла вариация на Буш дьо Ноел ..........




за блата:
4 яйца
1/2 ч ч захар
щипка сол
1 ч ч брашно
1/2 бакпулвер
ванилия

за крема:
200 гр бял шоколад
1 1/2 ч ч  масло
1 1/2 ч ч  пудра захар
1/3 ч ч заквасена сметана
ванилия






Яйцата се разбиват за 5 минути, добавят се захарта, ванилията и солта и се разбиват до стопяване на захарта.Добавя се брашното лъжица по лъжица, като се разбива до се смеси напълно.
Сместа се изсипва в тава с размери 25/40 см., застлана с хартия за печене.
Блата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10-на минути.
Обръща се върху кърпа и хартията за печене се отлепя.
След като се охлади за около 5 минути, с помощта на кърпата се навива на руло.

Белият шоколад за крема се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади малко.
През това време маслото се разбива с пудрата захар.Добавя се и заквасената сметана.
Накрая се добавят ванилията и шоколада, като се разбива до хомогенност.

Рулото се развива, намазва се с крема и отново се завива.
Отрязва се косо едно парче, което се долепя до основния "дънер".
С останалия крем се намазва отгоре и отстрани.
Могат да се направят шарки с вилица, да се поръси с какао/кокос/пудра захар.


3 коментара:

  1. Excellent blog here! Also your web site loads up very fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my website loaded up as quickly as yours lol 토토

    ОтговорИзтриване
  2. After looking at a handful of the articles on your blog, I truly like your technique of writing a blog. 카지노


    ОтговорИзтриване
  3. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please visit my web site too and let me know what you think. 메이저사이트

    ОтговорИзтриване