"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз .........Това е мястото, където ще си говорим за хранене, диети, мода, междучовешките отношения, любовта.За козметика, лайфстайл.....И проблеми.

Новаторско?Или ПЛАШЕЩО?!

 3 септември 2018 г.

Технологията на Messenger RNA обещава да превърне телата ни във фабрики за производство на лекарства. Но първо Moderna – и дълъг списък от стари и нови конкуренти – трябва да преодолеят някои големи научни предизвикателства.

В една оживена сутрин през април десетки инвеститори постъпиха в конферентна зала на хотел Marriott на Kendall Square, биотехнологичния център на Кеймбридж, Масачузетс, за първия ден на науката за платформата Moderna Therapeutics. Те се събраха с надеждата да получат рядък поглед отвътре към науката, която стои зад това, което стартъпът дълго време твърди, че е разрушителна лекарствена платформа: внимателно проектирани молекули, наречени информационна РНК, които подтикват тялото да направи собствено лекарство. Концепцията привлече милиарди финансиране, но компанията до голяма степен запази подробности за това как работи техниката в тайна.

„Защо сме толкова страстни към информационната РНК?“ — попита внимателната публика президентът на Moderna Стивън Хоге. „Започва с въпроса за живота“, обясни той. „И всъщност целият живот, който познаваме, протича през информационната РНК. ... На нашия език иРНК е софтуерът на живота."

 Клетките използват иРНК, за да преведат статичните гени на ДНК в динамични протеини, участващи във всяка телесна функция, обясни Хоге. Биотехнологичните компании произвеждат някои от тези протеини като лекарства в големи съдове с генетично модифицирани клетки. Това е отнемащ време и скъп процес.

Moderna предложи различно предложение: Ами ако вместо това тРНК се дава терапевтично? На теория това може да накара протеините да се произвеждат в тялото ви. Това ще постави фабриката за лекарства във вас.

https://cen.acs.org/business/start-ups/mRNA-disrupt-drug-industry/96/i35

 

 

 

Предвид факта, че всички/почти всички иновации през последните ....около 100-на години, водят само към по-лошо и по-лошо, защо точно тази, да е добра новина?

А дано!Ама, надали!

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар