"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз .........Това е мястото, където ще си говорим за хранене, диети, мода, междучовешките отношения, любовта.За козметика, лайфстайл.....И проблеми.

Какво е ВМ НВХранене?

Който се е дори само "доближавал" някога до диети, най-вероятно знае за какво става въпрос.А и в нета има толкова информация, че изобщо не мисля да пълня блога със статии.
Най-общо, при ВМ НВХ се набляга на
мазно месо
мазни риби
яйца
масла
зеленчуци
Основното е, че става въпрос за дълготрайна промяна в начина на живот, а не за скоростна диета с "очакван" край.
И никак не е лошо да можеш да си хапваш вкусно, например Бьоф Строганов, или патица по пекински, или телешко задушено, или .....просто си представете всички вкусни храни, които може да измисли фантазията ви с гореизборените продукти.Безброй са.....
Аз така или иначе, никога не съм била кой знае какъв фен на картофи, ориз, всякакви зърнени и бобови.Не че не съм ги яла в годините на вегетарианство, но ....не бяха Моята храна.
Завръщайки се към "кулинарните си корени", направо се "родих" отново.
И "тук", във ВМ НВ хранене има определени правила, но аз така и не се научих да следя % на мазнини, белтъчини, въглехидрати.Просто гледах в чинията ми да има месо или яйца и зеленчук.
И явно е било достатъчно като "следене", защото днес, 2 години след началото, съм 30 кг по-лека.
И по-здрава.
И по-енергична.
И по-щастлива.




4 коментара:

  1. А дали може да се приложи към вегетариански начин на хранене - без месо, риба и всякакви морси дарове?

    ОтговорИзтриване
  2. Срещала съм информация, че е възможно, но е трудно.Все пак, режима залага на мазнините в храната, а те са най-често срещани в животинските продукти.Може да се заложи на яйца, масла, маслини, зехтин, ядки, като може би трябва да се съблюдават калориите.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване